Chata, chalupa může vydělávat, ale….

25.05.2021

Co to obnáší?

 

Pronajmout si chatu, nebo chalupu na nějakém hezkém místě, preferuje čím dál více lidí.

Mám chatu, chalupu, apartmán kam jezdím jen občas a na dobu, kdy tam nejsem, ji jednoduše pronajmu a vydělám nějaké peníze. Zní to jednoduše a logicky, jenže spousta majitelů rekreačních objektů, kteří by si rádi přivydělali, najednou neví, jak vlastně na to. Nejsou si jisti, jak začít, co vše budou potřebovat a hlavně, jak se dostat do povědomí potenciálních zájemcům, protože nabídek je na internetu tisíce. Česko je národ chalupářů a ten, kdo do se k takovému kroku rozhodne, by měl vědět následující.


Jen inzerát, nebo webová stránka chalupy prostě a jednoduše nestačí. Vaše chata, chalupa, nebo apartmán, musí být prostě vidět, to je základ! Je spousta cestovních kanceláří a agentur, které se krátkodobými pronájmy chat a chalup zabývají, ty si však obvykle účtují od 20% a více procent z každého pobytu, ale často bez dalších důležitých služeb. Váš objekt sice zařadí do své nabídky, ale zařadí je mezi stovky a tisíce dalších objektů, kde vaše chata, nebo chalupa zapadne a jednoduše nebude dostatečně vidět, pokud si tedy zásadně každý měsíc nepřiplatíte za přednostní zobrazení. Přednostní zobrazení ale zase není kvůli velkému objemu objektů v nabídce dostupné pro každého. Na přední příčky se z celkového počtu logicky dostane jen hrstka zájemců a většina majitelů má prostě smůlu, je to tak trochu začarovaný kruh. Samozřejmě je celkem pochopitelné, že běžné cestovní kanceláře, se z časových důvodů nemohou věnovat jednotlivě každé chatě, nebo chalupě a samostatně ji propagovat.


Další možnost je, založit si vlastními silami online profil a využít služeb nejčastěji používaných platforem pro krátkodobé pronájmy, jako jsou například e-chalupy, Booking, nebo Airbnb.

Ano, profil si můžete vytvořit sami a dál si vše spravovat, ale ne každý laik na to má chuť, čas, nebo tomu prostě tzv. nehoví a například platformy jako Booking a Airbnb po Vás navíc chtějí celkem dost procent z každé rezervace, bez jakýchkoliv dalších služeb. Každopádně být jen v seznamu nabídek dalších mnoha rekreačních nemovitostí ale bohužel taky nestačí. Musíte najít vhodný online kanál, kterým svou nemovitost budete účinně propagovat tak, aby byla mezi dalšími tisíci nabídkami vidět a váš objekt dostat do povědomí potenciálních klientů. Někdo tím žije, ale někdo na to prostě není. V tom případě je tu další možnost., využít služeb toho, koho to baví, správou krátkodobých pronájmů se profesionálně zabývá a se vším vám velmi rád pomůže.

Tvoje Chalupa.cz, za vás vše ideálně vyřeší a zbaví vás nejistoty a starostí. Pokud na nějaké online platformě ještě profil nemáte, zpracuje ho a uhradí za vás registraci, ale i její prodloužení na další rok. Pokud nemáte své kvalitní fotografie, zdarma vaši nemovitost profesionálně nafotí, vytvoří poutavý obsah a profil za vás bude kompletně spravovat. Následně vyřídí veškeré dotazy zájemců, rezervace, smlouvy, doplatky a mnoho dalšího. Co je ale absolutně nejdůležitější, váš objekt v online světě zcela zásadně zviditelní. Nejde jen o to tzv. vykrýt hlavní sezonu, ale obsadit i týdenní a víkendové termíny mimo ní, což tak jednoduché opravdu není a pro většinu pronajímatelů je to problém. Jelikož se Tvoje Chalupa.cz  jakékoliv svěřené chatě, chalupě, nebo apartmánu věnuje opravdu maximálně individuálně a každému objektu tzv. ušije propagaci na míru, ať už se jedná o zacílené reklamní kampaně na sociálních sítích, nebo vyhledávačích, pomůže vám ten tzv.trn z paty vytrhnout. Na vás bude již jen klienty ubytovat. Pokud se ale rozhodnete nechat nohy na stole a užívat si v pohodě příjmu z pronájmu, Tvoje Chalupa umí klienty i ubytovat, zařídit úklid a další....

Zkrátka pronájem chaty, nebo chalupy se může stát velmi příjemným přivýdělkem, ale také starostí a stresem. Každopádně to není byznys vhodný pro každého. Určitě je dobré si vše dobře rozmyslet a pokud si sami nejste jisti, využijte služeb toho, kdo vám pomůže a vše vyřeší k vaší naprosté spokojenosti.

Budeme se velmi těšit
Tvoje Chalupa.cz

 

 

Zpět na výpis článků

Ozvěte se nám a nechte svou nemovitost ožít

info@tvojechalupa.cz

Via Dometo s.r.o.
Nové Město, Příčná 1892/4
110 00 Praha 1, Česká republika

IČ: 143 11 968

My se ozveme Vám.

Zanechte nám svůj telefon a my Vás kontaktujeme, až se Vám to bude hodit.

Zavolejte mi

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: